Kuoritakki kesäksi: Halti Pallas Hybrid

No nyt meni blogin julkaisuaikataulut uusiksi, koska tämä löytö ei voi odottaa! Katsokaa nyt, mikä ihana kuoritakki, kuin karkki!

Tämä ihanuus on nimeltään Halti Pallas Hybrid Jacket, värinä Azalea Pink. Normihinta kesällä 2020 oli 199 €, alennuksessa 159 €. Ja kun liittyi Haltin kannatuskerhoon, sai vielä -10 % lisäalea. Loppuhinta siis minusta varsin maltillinen 143,10 €.

kuoritakki Halti Pallas Hybrid W

Uusi, kevyempi kuoritakki on ollut ostoslistalla jo viime syksystä asti. Silloin lopulta tajusin että käytettynä saamani, vuosia uskollisesti palvellut Tierra, oli vaan yksinkertaisesti tullut tiensä päähän. Se ei pitänyt enää edes pientä sadetta, ei edes heti NikWax pesun jälkeen.

Niinpä olen tässä nyt jo jonkun aikaa kahlannut läpi intternetsin takkikauppiaita. Ja täytyy kyllä taas kerran empiirisenä havaintona kysyä, että haluaako kaikki muut maailman retkeilijät (paitsi mä) tosiaankin pukeutua vain mustaan/harmaaseen/vihreään? Ja ehkä tosi rohkelikot jopa tummansiniseen? Ihan oikeasti, muiden värien valikoima on älyttömän huono! Kirkkaita ja herkullisen värisiä ulkoiluvaatteita on niin paljon huonommin saatavilla monissa kaupoissa ja monilla merkeillä. Yhyy.

No niin, juu. Pyyhitään kyyneleet, hengitellään hetki ja jatketaan.

Haltin Outletissa Lauttasaaressa oli vielä yllättävän hyvä valikoima kuoritakkeja saatavilla, vaikka ale on ollut jo jonkin aikaa käynnissä. Siellä sain myös tosi ystävällistä palvelua. Ja ennen kaikkea: sovitukseen löytyi useampi värikäs vaihtoehto!

kuoritakki Halti Pallas Hybrid Jacket
Takin kaksi taskua on koko tuon mustan osan ”syvyisiä”, eli tosi tilavia. Ja vetoketju ei jää rinkan vyötäröhihnan alle.

Aloitin sovittamisen ihan perinteisistä kuoritakeista ja kauan tuumin tämän kaverini kehuman Hikerin ja perinteisemmän Vaaran välillä. Jos olisin etsinyt paksumpaa, myös talvella toimivaa takkia, olisinkin varmaan päätynyt Hikeriin. Se on ihanan retrovärinen ja oikeastaan ainoa miinus minusta on taskut, jotka on hankalakäyttöiset ja jäävät rinkan kanssa juuri vyötäröhihnan alle.

Minulla kuitenkin on jo jykevämpi Tierran talvikuoritakki, jolla pärjään vielä pitkään. Joten vähän ohuempaa ja hengittävämpää oli hakusessa. Halti Vaaraa arvoin kauan. Se olisi ollut myös karkkivärisenä saatavilla ja varmasti tosi hyvä perus kuoritakki teipattuine saumoineen ja tosi laadukkaalta vaikuttavalla vetoketjulla. Mutta sen verkkovuori on minusta kesällä vähän liikaa, samoin en koe tarpeelliseksi avattavia tuuletusaukkoja.

kuoritakki Halti Pallas Hybrid Jacket
Pitkä selkä on kiva repun/rinkan alla, leirissä/nuotiolla jne. kyykistellessä ja kun takkia pitää pyöräillessä.
Hupussa on jämäkkä lippa ja hyvät säätönyörit. Lippa lisää minusta tosi paljon käyttömukavuutta pienelläkin sateella. Verrattuna siihen, jos hupun reuna menee ihan naamaa myöden, lippa pitää pisarat huomattavasti paremmin poissa kasvoilta.

Mutta siis, palataan siihen takkiin, minkä lopulta ostin.

Halti Pallas on ns. hybridi-takki, eli siinä yhdistyy täydellisesti kuoritakin vedenpitävät osat (huppu, olkapäät ja rinnus) ja joustavammat ja hengittävämmät shoftshell-osat (hihat, kyljet ja selkä). Vesieristyksessä auttaa myös teipatut saumat olkapäillä. Hihoissa on tarra-kiristys.

Halti Pallas Hybrid Jacket
Vetoketjun alla kulkee ohut neopreenilta tuntuva läppä.

Minulta on myös aina reissuillani mukana kunnon sadetakki, jos ennuste vähänkään lupailee pisaroita. Ja silloin kaivan päälleni pieneen tilaan menevän Mac in a Sac:in, joka on ihan rehellinen sadetakki. Eli kuoritakin ei ole tarvekaan pitää muuta kuin pientä sadetta.

Halti Pallas Hybrid on päällä ihan älyttömän mukavan tuntuinen. Kevyt ja joustava, mutta silti napakka. Toivotaan että myös tuntuma ekalla retkellä on yhtä positiivinen – viikonloppuna tyypataan!

Seuraavaksi voit lukea vaikka siitä, millainen minusta on hyvä päiväreppu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *