Saariston rengastie autolla – osa II Mossala Island Resort

Matka jatkuu, Saariston rengastie osa 2!

Mossala Island Resort on varmasti monen Saariston rengastien kiertäjän yöpaikka, siksi halusin tehdä siitä ihan oman juttunsa.

Voit lukea ensimmäisen osan retkitarinastani täältä.

Saariston rengastie Mossala lossi
Päivän viimeinen lossi Mossalaan

Majoitusvaihtoehtoja löytyy camping- ja karavaanialueesta mökkimajoitukseen. Ja mökeissä skaala kulkee perus pikkumökistä, isomman saunallisen merenrantamökin kautta upouusiin designmökkeihin, joita rakennettiin parhaillaan. Ja koska kilpailua ei oikeastaan ole ja sijainti on matkailijalle optimi, olivat hinnatkin sitten sen mukaisia.

Kaikken vaatimattomimman ”yöpymismökin” hinta oli 75 €. Ja tämä oli jo low season hinta, 15.8. asti se oli 95 €. Mökissä oli sentään lakanat ja pyyhkeet ja yllärinä minimini keittiö. Mutta WC ja suihku oli jaetuissa tiloissa vierasvenesataman kanssa.

Mossala mökki
Minimökkini
Mossala mökki
Mökkimaisemassa ei kyllä ollut valittamista. WC ja suihku olivat vasemmalla näkyvässä rakennuksessa ja lauttaranta heti oikealla.
Mossala mökki
Kaikki tarpeellinen ja ei mitään ylimääräistä

Aktiviteettivaihtoehtoja oli yllättävän monia. Paljon näkyi menevän porukkaa frisbeegolfaamaan, vuokrasaunassa kävi porukkaa ja itsekin olisin käynyt suppaamassa, jos olisi tuullut vähän vähemmän.

Mossala vuokraamo
Välinevuokraamon tarjontaa

Minulle tärkeintä oli, että pääsin testaamaan paikan luontopolun ja näkötornin.

Luontopolku oli aika lyhyt, mutta kyllä siihen viitisen kilometriä sai menemään, kun yhdessä kohtaa peruutti reilusti takaisin päin ihmettelemään, että miten kummassa tämän reitin muka piti oikeasti mennä. Reitti nimittäin oli pääosin tosi hyvin merkitty, mutta yhdessä kohdassa en oikein edelleenkään tajua, että menikö reitti muka oikeasti sieltä ryteiköstä, jonka läpi menevälle polulle päädyin 🙂

Mossala luontopolku
Luontopolun kartta, josta kannattaa ottaa kuva ennen lähtöä, jos aikoo kiertää pidemmän reitin (katkoviivalla merkitty)
Mossala luontopolku
Polun kyltitystä parhaimmillaan
Mossala luontopolku Saariston rengastie
Polun varrella oli hienoja rantakallioita
Mossala Island Resort luontopolku
Astetta paremmat taukopaikkamaisemat

Luontopolun varrella oli tosi hienoja kallioita ja maisemia pitkälle merelle. Ja eksymään ei kyllä pääse, vaikka vähän tulisikin harhailtua.

Mossala luontopolku
Ja välillä ollaan ihan metsässä

Resortin keskellä, kallion päällä sijaitsevasta näkötornista oli huikeat 360 asteen näkymät ympäröivään saaristoon ja kävin siellä mykistymässä pariinkin otteeseen. Koska olihan sinne pakko kavuta uudelleen auringonlaskuakin katsomaan! Molemmilla kerroilla sain hengailla tornissa ylhäisessä yksinäisyydessäni.

Mossala näkötorni Saariston rengastie
Mossalan näkötorni
Saariston rengastie
Tornista näki joka suuntaan todella pitkälle. Hieno paikka!

Resortin rannassa sijaitsevassa ravintolassa oli yllättävän sopuhintainen ja ihan hintansa väärti buffet. Ja ainakin a la cartesta naapuripöytään tilatut burgerit näyttivät myös tosi hyviltä. Kiva, että ravintola ei rokottanut turistia hurjasti, vaikka kilpailijoita ei ollutkaan mailla halmeilla.

Saariston rengastie
Auringonlaskun aikaan kannattaa ehdottomasti kiivetä torniin!
Mossala näkötorni

Seuraavana aamuna heräsin varttia vaille kahdeksan, Saariston rengastie kutsui jälleen! Vähän kasin jälkeen ajoin auton muutaman kymmenen metriä mökin kulmalta lauttarantaan paalupaikalle, kävin palauttamassa avaimet, söin ruisleivän ja kaffin aamupalaksi ja siirryin autoon odottelemaan M/S Antonian lähtöä Iniöön klo 9.

Saariston rengastie
Ja taas mennään!

Mossalan ravintolassa oli tarjolla myös minusta erittäin sopuhintainen (12 €) aamupalabuffet, jossa näkyi olevan kaikki tarpeellinen. Mutta itse ajattelin, että pärjään ihan hyvin vain leivälläkin tuohon aikaan aamusta. Lisäksi olin lukenut intternetssistä, että Antonialla oli pieni kahvila, josta sai erinomaisia munkkeja, niin pitihän sille jättää tilaa!

M/S Antonia Saariston rengastie
Just ja just mahduin! Komentosillan oikealla puolella on konttikahvila ja pieni terassi

Loppukevennykseksi Mossalan ravintolan menu ja sen pekoninen kasvisvaihtoehto 😀

Mossala Island Resort

Seuraavassa osassa tarinaa heilutaankin jo Iniössä ja Kustavissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *