Retkivinkit: ilmainen retkikartta kännykkään

Päivitys:

Jos olet löytänyt tänne esim. Googlella, sinun kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa tämä uudempi juttuni vielä paremmasta retkikarttasovelluksesta!

Ilmainen retkikartta kännykkään ja rohkeasti merkitsemättömille poluille!

Ainakin pääkaupunkiseudulla retkeillessä näin koronakeväänä on välillä ollut merkityillä poluilla aika ruuhkaista. Ja ainakin itse olen niin mamis, että en oikein ole uskaltautunut niiltä pois, vaikka kotini lähelläkin niitä risteilee vaikka kuinka. Mutta nytpä uskallankin!

Nimittäin ratkaiseva ero tulee siinä kohtaan, kun kännykkään saa ladattua ilmaisen Open Street Map (OSM) sovelluksen, johon on monissa paikoissa merkittynä epävirallisiakin polkuja. (Play-kaupasta Androidille löytyy keltainen rinkula nimellä OsmAnd.)

Ainakin kun olen tätä testannut mm. Kirkkonummella Meikon lähistöllä, kartta on toiminut todella tarkasti sijainnin puolesta ja lähes kaikki polut on olleet merkittynä.

Törmäsin tähän ihan sattumalta Jätskiautoa odotellessa, kun heillä on OSM:n päälle rakennettu sovellus, jolla voi seurata missä jätskiauto on tulossa. Siinä kuola valuessa huomasin, että kas täällähän on vaikka mitä polkuja lähimetsässä ja ilmainen retkikartta oli löytynyt!

Kopparnäs
Kopparnäs

Käy lukemassa seuraavaksi juttuni Kolmen järven kierros Kirkkonummella, jossa retkikartta löytyy OSM-äppsistä!

Vastaa