Retkipannu

Saanko esitellä, upouusin lisäys retkikeittiööni: Trangia retkipannu!

Pohdin kauan, tarvitsenko ylipäätään erillistä pelkkää pannua, koska kyllähän veden saa keitettyä kattilassakin. Mutta päiväretkillä taas kattilaa ei tarvita mihinkään muuhun ja pidemmilläkin retkillä varsinkin lounaan tekoon tarvitsen usein oikeasti vain kuumaa vettä, en kattilaa. Eli erityisesti päiväretkille tätä suunnittelen ottavani mukaan.

0,9 litran vetoinen retkipannu riittää oikein hyvin minun vedenkeittotarpeisiini. Lisäksi se mahtuu Primuksen retkikattiloiden sisään, eli sen saa kätevästi mukaan pidemmillekin reissuille. Ja pannun suuaukko on niin suuri, että isohko Primus Mimer -kaasupoltin, sytkä, tukijalka ym. mahtuvat sen sisään säilöön.

Trangia retkipannu
Ekat testikahvit tulilla

Lisäksi mietinnässä oli, että teräs vai alumiini. Ensin jotenkin fiilistelin nokipannukahveja nuotiolla. Johon teräspannu siis olisi aika pakollinen, koska ymmärtääkseni alumiinia ei suositella nuotiolle. Mutta sitten aika nopeasti kyllä kirkastui se todellisuus, että se tarkoittaa sitten myös sen nokisen pannun pesemistä, pakkaamista rinkkaan..

Ja muutenkin minusta on kivempi ajatus, että voin keitellä taukokaffini ihan missä tahansa Primuksella, eikä se vaadi (kuivia) puita ja tulentekopaikkaa.

Käyttömukavuutta tässä mallissa lisää myös kuminen kaatokahva, kun se ei ole niin liukas ja kuumene niin helposti metalliseen verrattuna. Ja toisin kuin monissa muissa malleissa, tässä Trangian versiossa kahva ei ole myöskään valtavan korkea ja tilaa vievä.

Siksi siis alumiininen retkipannu kokonaisedulliseen 15 euron hintaan Motonetistä!

Sinua voisi myös kiinnostaa aikaisempi Retkikeittiöesittely

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *