Retkikosmetiikka- mitä mukaan yön yli reissulle?

Kyllä, tosi eräjormat vaviskaa! Aiheena tänään retkikosmetiikka. Koska minulla on todellakin yön yli retkillä mukana muutakin kuin Offia! Nyt puhutaan siitä, mitä kosmetiikkaa minä otan mukaan yön yli retkelle, ja ehkä myös vähän siitä, mitä en ota ja miksi.

Arkena kotona rrrakastan kosmetiikkaa ja olen varmasti moneen muuhun verrattuna aika heavy useri. En niinkään ole kalliin hinnan ja merkkien perään, vaan tarjoushaukkailen laadukkaista raaka-aineista tehtyjä seerumeita, kuorintoja jne. Rakastan optimaalisen puhdistusvaahdon kuohkeuden, ja sen täydellisen tuoksuisen kosteusvoiteen metsästystä.

Mutta sitten minussa on myös tämä äärimmilleen karsittu Eräirma-puoli, joka ei metsässä millään voiteilla paljoa läträä ja hiuksetkin voi hyvin muhia monta päivää pesemättöminä pipon/lippiksen alla. Tällöin less is todellakin less.

Retkikosmetiikka
Entiseltä työpaikalta saatu ilmaispussukka, joka on hoitanut hommansa jo yli kymmenen vuotta

Ja täytyy kyllä tunnustaa, että minullakin retkikosmetiikka on alkuajoista aika reilusti karsiutunut. Ei sitä vaan tule sitä hammaslankaa retkellä kuitenkaan käytettyä, vaikka kuinka olisi pakatessa hyvänä aikomuksena ollut..

Mutta nyt, Eräirman retkikosmetiikka-listaus, olkaa hyvä:

  • minihammastahna
  • hammasharja
  • hiusharja (japanilaisesta hotellista aikoinaan mukaan lähtenyt ja kymmenisen vuotta joka matkalla palvellut)
  • dödö
  • hajutonta Offia
  • huulirasva
  • aurinkorasva
  • kasvosaippua (pakko, että saa aurinkorasvat irti)
  • ponnari
  • kovatulpat

The End

Retkikosmetiikka
Kuvaaja unohti aurinkorasvan..

Kaikki muu aiemmin mukana raahattu on palautunut käyttämättömänä kotiin ja seuraavalta reissulta kylmän viileästi rinkasta pois jätetty. Näillä mennään!

Aurinkorasvana minulla on vuosia ollut täydelliseksi havaittu (ei klähmää, ei kiillä kuin tauti, toimii merelläkin) La Roche-Posayn Anthelios Ultra-Light SPF 50. Mutta nyt tälle kesälle löysin Karkkipäivän Sannin blogisuosituksen perusteella vahvan haastajan Aloedermalilta.

Yritin myös olla näppärä ja vaihtaa turhan ison ja painavan dödöpurkin kankaisisiin deodorantti-liinoihin. Virhe. Liinat kuivuivat tosi nopeasti, kun pakkauksen on avannut. Ja sen jälkeen kainalot nyt voi pyyhkiä vaikka nenäliinalla, koska vaikutus on sama. Ei jatkoon.

Sittemmin olenkin palannut perus-dödöihin ja niissä suosin retkillä kuvassakin näkyvänlaisia ”kuivastikkejä”. Koska mikään ei ole tuskallisempaa siivottavaa, kuin rinkkaan falskannut nestemäinen dödö 🙂

Seuraavaksi voit vaikka lukea juttuni retkeilijän ensiapupakkauksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *