Palakoski ja Mummusali – päiväretkellä Vihdissä

Sattuma ja google veivät minut keväällä päiväretkelle Vihtiin. Palakoski oli täysin uusi paikka minulle, ja Mummusalin upeista kalliostakaan en ollut koskaan aiemmin kuullutkaan. Mikä menetys, jos nämä olisivat jääneet näkemättä!

Palakoski päiväretki
Näkymät reitin ensimmäisen nousun jälkeen

Palakosken ulkoilualue sijaitsee Vihdissä, ihan Veikkolan tuntumassa. Ehkä monet osaavat paremmin hahmottaa sijainnin, jos kerron, että se on Espoon Ikealta Turun motaria reilu parikymmentä kilometriä Turkkusseen päin.

Palakosken päiväretki

Perille pääsee viehättävää hiekkatietä pitkin. Kuten yleensäkin, ei autoa kannata jättää ensimmäiselle parkkikselle, vaan jatkaa ajoa perille asti.

Palakoskenretkipolku on vain 4,3 km pituinen, joka saattaa aiheuttaa sen, että moni jättää sen käymättä. Mutta uskokaa pois, korkeuserot antavat ihan mukavasti lisävastusta!

kallio
Kallioissa oli hienoja värejä ja muotoja

Parkkipaikalla on puucee ja sieltä lähtee myös lyhyempi, noin kilometrin mittainen polku suoraan Mummusalin kallioille.

Kiesin reitin myötäpäivään ja silloin päästiin heti asiaa, eli kiipeämään ensimmäiselle korkealle kalliolle. Mykistävän pitkälle kantavat maisemat alkoivat heti ja niitä riitti Mummusalille asti. Uskomattoman upeita kalliota ja jylhiä metsiä silmän kantamattomiin, alle 10 kilometrin päässä yhdestä Suomen vilkkaimmista moottoriteistä!

kelopuu

Kallio-osuudelta laskeuduttiin Palakosken rantaan. Ihan koskeksi en itse ainakaan tästä kohtaan sitä kutsuisi, mutta ihan nätti pieni virta.

Palakoski
Palakoski

Mummusalin (no tunnustan, Mummotunneliksi tietysti heti mielessäni ristin) päälle pääsi kapuamaan jykkiä portaita pitkin ja päällä odotti mykistävän upeiden maisemien lisäksi muutama uusi, jykevä penkki.

Mummusali Palakosken päiväretki
Maisema Mummusalilta – kyllä mummun kelpaa!

Tänne on ihan pakko palata uudelleen ruska-aikaan, koska maisema on vamasti silloin vielä hienompi!

Mummusalista laskeuduin takaisin alas ja jatkoin polkua Palakosken vartta pitkin ja lopulta, sen muututtua Palojärveksi, järven rantaa pitkin eteenpäin ja takaisin autolle.

Palakosken päiväretki

Palakosken ulkoilualue oli tosi hieno ja helposti saavutettava ja siellä meni pari tuntia ihan siivillä!

Seuraavaksi voit käydä vaikka lukemassa retkestäni Kirkkonummen Högbergetin luolalle.

Vastaa